Recensies

Advies alleen zijn

Mijn dwergteckel had na een hernia, waarbij hij 1 maand helemaal plat gehouden moest worden weer moeite met alleen zijn.

Door het advies van Janet, is hij nu rustig thuis en zijn we aan het opbouwen om de lengte van mijn afwezigheid wat langer te maken. Maar voor mij was het vooral belangrijk dat hij relaxt was.

Joyce Wolters

Gedragsconsult

Thuis in de roedel deed ze het goed maar buiten de deur was ze bang en nerveus. Ik ben met mn kaninchen teckel bij Janet geweest en kreeg waardevolle tips en voedingsadviezen waar ik wat mee kon.

Na een aantal dagen ging ik echt verbetering zien, het gaat echt goed met haar en heb het volste vertrouwen in de toekomst!

Petra van der El

Blaffende teckel

Via de fokker van onze teckel Moos werden wij gewezen op hulp van Janet voor het blaffen naar andere honden. Janet kwam bij ons thuis en heeft ons een hoop bijgebracht, alles op een manier die ons erg aansprak. Ook is Janet altijd uitgebreid bereid ons te helpen als we een vraag hebben. Niets is teveel of te gek, het belang van de hond staat voorop en ze laat ons in onze waarde. Een fantastisch mens!

Astrid de Jong

Kennismaking

Lieve Janet,

Onwijs bedankt voor je hulp bij de kennismaking tussen bink en mara.

Het was voor mij een spannend project, maar jij had er meteen vertrouwen in. Mara een vreselijk lieve boerderijhond, maar niet gewend aan andere honden en erg fel op andere honden …. Dan Binkie, klein maar dapper en soms behoorlijk fel als ie zich in het nauw gedreven voelt… Een grote uitdaging dus.

Vooral mijn eigen angst uit een negatieve ervaring/bijtincident, maakte dat ik het niet zelf aandurfde . Doordat je heel goed hebt uitgelegd wat je ziet aan de houding van de honden heb ik er toch vertrouwen in gekregen en daar wil ik je onwijs voor bedanken! Bedankt voor je geduld, je vertrouwen en je duidelijkheid!

Semira van Dorland

Inzicht & advies bij verlatingsangst

Onze lieve Koda, een prachtige “van alles en nog wat kruising” uit een buitenlands asiel was binnenshuis zo op ons gefocust dat hij niet alleen thuis kon zijn. Dit resulteerde in een onzekere en bloednerveuze hond die zichzelf niet meer in de hand had. Blaffen, krabben aan deuren, echt alles deed hij om maar bij ons te kunnen zijn.

Buiten aan de riem liep Koda van links naar rechts om overal maar te ruiken en plassen om vervolgens over enthousiast op andere honden af te stuiven, die reageerden vervolgens geïrriteerd met haantjesgedrag als gevolg.

Janet heeft ons met haar kennis inzicht kunnen geven in hoe we hondengedrag kunnen ‘lezen’ . En vooral hoe we op een duidelijke manier Koda kunnen corrigeren of laten ontspannen wanneer hij nerveus is. Ook de uitleg over de voeding in combinatie met de hormonen en schildklierfunctie was voor ons een echte eyeopener!

We zijn al druk met de adviezen aan de slag gegaan en zien zeker al resultaat. Dat geeft ons en Koda rust en vertrouwen.

Namens het hele gezin, nogmaals bedankt Janet!

Fam. Reijmers

Kiespijn

Vriendelijk advies gehad van het weekend toen mijn hond kiespijn kreeg. Direct gehandeld en het homeopathische middel gehaald wat Janet adviseerde. Binnen een dag verminderde de pijn aanzienlijk. Dus ook voor dit soort zaken kan je bij haar terecht.

Top!

 

Leon

Honden op vers vlees

Ik heb 3 honden 1 kooiker Hunter,1 kruising wippet Nikki, 1 engelse stafford Spike.
Mijn honden kregen brokken die ze de hele dag konden eten. Op advies van janet ben ik geheel over gegaan op vers vlees , zij legde mij uit wat er in zowel brokken als vers vlees zit en wat het met hun lichaam en gezondheid doet. Ik ben zo blij met het resultaat!!
Hun postuur ziet er super uit zoals het hoort, ze zijn vrolijker en spelen meer. Vooral bij mijn engelse stafford Spike zie je zijn vacht glimmen, heerlijk om te zien. Hunter was veel te dik maar krijgt nu weer een taille. Hij is veel energieker en vrolijker dan daarvoor. Ik geef ze nu 2 x per dag te eten op vaste tijden, en weeg het voer af waardoor ze precies krijgen wat ze nodig hebben.

Dank je wel!!!

Tamara walst

Watervrees

Yellow heeft als pup een trauma opgelopen voor water.
Hij gaat met geen mogelijkheid het water in en raakt volledig in paniek.
Van de week zei ik tegen Janet, als jij Yellow aan het zwemmen krijgt ben je echt “Super Woman”. Nou en dat is ze!!!!!😍😍

Debby Scholtz

Advies voor gedrag en eten.

Wij hebben twee ruwharige teckels en heel verschillend qua karakter, het werd dus tijd om Janet in te schakelen.Ons drukkere teckeltje Rocky sleepte de rustige Rakker mee in bepaalde zaken zoals veel blaffen en niet luisteren. De oudste Rakker is ( 4 jaar ) en Rocky ruim 1. een heel ondeugend mannetje. maar samen zijn ze zo erg lief. We hadden wel wat tips nodig en hier kwam Janet voor, ze heeft ons heel goed advies gegeven in zowel voeding als leren omgaan met de mannetjes.Ook is Rakker te dik en Rocky iets te dun ( zo druk zijn kost heel veel energie ) we kwamen er achter dat we verkeerd voedsel gaven, echt heel super om zo veel meer te weten te komen. Uiteindelijk hebben we met een heel positief gesprek heel erg veel informatie gekregen en veel geleerd. Dit gaan we nu in de praktijk brengen en ik denk dat de mannetjes hier heel gelukkig van worden.Ook dacht Janet dat Rakker pijn had in zijn rug en verwees ons door naar een osteopaat, en wat bleek? Vastzittende wervels en verstopping in de darmen!! Dus Janet, bedankt voor al je hulp en info en we gaan er voor, het was het meer dan waard!!!
Marrie.

Marrie Bruin-Schippers

Angst voor andere honden blijkt onzekerheid.

Vandaag samen met Junai,(chihuahua), een wandeling gemaakt met de roedel van Janet. Omdat Junai ontzettend onzeker blijkt te zijn heeft ze erg veel baat bij een stabiele roedel, honden die haar weer zelfvertrouwen geven en haar kunnen leren weer hond te zijn en haar neus te gebruiken. Zelf ook een hele hoop tips en adviezen gekregen om mee aan de slag te gaan.
Bedankt Janet, voor al je hulp en goede adviezen en de rust die jij en ook je roedel uitstralen!

Anita van der Heide

Voedings-en gezondheidsproblemen

Janet heeft ons goed geïnformeerd over voeding, dit omdat onze hond hier problemen mee had. Janet is eerlijk en dit waardeer ik zeer. Wij zijn bij meerdere gedragsdeskundige geweest maar die deden het allemaal voor het geld .Janet heeft veel tijd gestoken in onze hond zonder daar extra geld voor te vragen.

Diana van Belt

Gedragsconsult

Janet ‘leest’ de hond en geeft prima tips om als baas te leren omgaan met het gedrag van je hond en op de juiste manier te corrigeren. Wij zijn erg blij met haar adviezen.

Toos Overdijk

Puppycursus

Toppertje is Janet! Ze doorzag/ ziet het gedrag van mijn pup , waardoor ik mijn Rico beter begrijp . Door de goede tips heb ik kunnen werken aan het opbouwen van een betere band met hem. Superblij en tevreden met de 1 op 1 puppycursus 👍🏻👍🏻!!

Ilonka Englebert

Gedragsconsult

Onze Peppita hebben we 3 jaar geleden uit Griekenland gehaald en liefdevol in ons gezin opgenomen.
Sinds ze bij ons is vertoont ze bijzonder gedrag en lijkt nooit echt blij te zijn.
Tot overmaat van ramp hoorden we van de oppas dat zij uit het niets een andere hond heeft aangevallen.
Daarnaast vroegen we ons af of Peppita wel bij ons op haar plek was.
Om die reden hebben we de hulp van Janet ingeroepen.

Janet is een warme, invoelende en deskundige vrouw die ons veel waardevolle adviezen en tips heeft gegeven. Wij gaan hiermee aan de slag en zijn haar enorm dankbaar!

Nanny van Sonderen-Ruyper

Roedelwandeling

Na een vervelende ervaring met een andere hond, een roedel wandeling met onze teckel Billy gehad met Janet. Super ervaring veel nieuwe tips en nieuwe inzichten. De reistijd meer dan waard. Een topper is Janet

Martha van Keulen

Individuele puppybegeleiding

Professionele begeleiding vinden bij de komst van onze zwerfpup Molly Gloria uit Griekenland leek me heel verstandig. Via via kwamen we met Janet in contact en t voelde meteen passend. Rust, duidelijkheid en vertrouwen.
Gelijk aan de slag, fijn! En wat een vlot resultaat. Goede tips, adviezen en voorbeeldinstructies. Daarbij een bespiegeling op het karakter van de hond en de gezinsinteracties als geheel. Maar ook tav voeding. De vervolgafspraken konden we aanpassen aan hoe t met de pup ging en waar onze behoefte lag.
Wat ik t allerleukst vind aan de begeleiding en hulp die Janet biedt is dat ze handelt uit liefde en respect voor de hond. Janet zet altijd een stap extra en is een hele warme vrouw. We zijn je super dankbaar!!! 😀🌻🙋🐾

Sabine van Keulen

Individuele puppybegeleiding

Wij hebben onze lieve gekke pup Koukie uit Griekenland (zusje van Molly) en wilde meteen goed beginnen met een gedragscoach, omdat het onze eerste pup is! We zijn erg blij met alle tips en adviezen en ook over de beste voeding die je kan geven! Janet is heel lief, rustig, maar ook heel direct en eerlijk en daar houden wij van!! Tevens is het fijn dat als je het even niet meer weet, dat je haar altijd mag appen. Dankjewel lieve Janet!

Sies Boom

Mijn knappe vriendje

Mijn lieve vriendje Benji was al een paar maanden niet zich zelf. Uit onderzoeken kwam niks.
Via via ben ik met Janet in contact gekomen. Ze adviseerde supplementen te gebruiken en Benji toch opnieuw op dieet te zetten. Hier knapte hij al deels van op.
Een paar weken erna ging Benji op 3 poten lopen dus terug naar de arts, en foto’s maken van zijn heupen.
6 maanden geleden ook foto’s gemaakt toen niks te zien.
Nu inmiddels botwoekering en artrose.
Niks meer aan te doen. Janet raadde andere supplementen aan, en nu 6 weken verder is Benji heerlijk weer aan het rennen en genieten.
Hij is in 2.5 maand tijd 850 gram afgevallen.

Janet je bent een topper. Dank je wel

Cindy

Rijzende Ster

Wat ben ik blij met de hulp die Janet mij heeft gegeven om onze Ster beter te kunnen begeleiden. Janet heeft een hele fijne combinatie van veel kennis en nuchtere maar warme uitstraling naar zo wel mens als dier. Door mij het gevoel te geven dat ik goed op weg ben met Ster’s begeleiding, voelde ik mij gesterkt en dit had direct een positief effect op Ster. We hebben nog een lange weg te gaan om Ster vertrouwen in zichzelf te geven, maar met de kennis dat ik altijd Janet om hulp kan vragen gaat dat vast lukken.

Marieke suurmond

Puppycursus

Wat zijn wij blij dat wij er voor hebben gekozen om de puppycursus bij Janet te volgen! Heldere en duidelijke lessen met veel info en ruimte voor improvisatie als je tegen bepaalde dingen aan loopt! Niet alles hoeft na een paar weken perfect te gaan, er is ruimte om fouten te maken en daar van te kunnen leren met advies op maat. Wij hebben nu een lieve, relaxte pup die een stuk zelfverzekerder is dan voordat we aan de cursus begonnen en dat is voor ons belangrijker dan perfect te kunnen zitten of een pootje te kunnen geven! Dankjewel daarvoor!

Mandy Hijwegen

3 happy bullen + baasje

Ruim een jaar geleden stonden wij op het punt om Blue, 1 van onze 3 Franse Bulldogs, te herplaatsen. Al enkele maanden vielen Blue en Simba elkaar aan, waarbij ik 3 keer verwondingen op heb gelopen bij het uit elkaar halen.

Na 2 andere coaches op bezoek gehad te hebben, zonder resultaat, werden wij gewezen op Janet. Dit was onze laatste poging… En wat ben ik ontzettend blij dat wij Janet hebben ontmoet! Beetje bij beetje leerde ik zoveel bij over het gedrag van de honden en hoe ik ze moest corrigeren en vooral hoe ik ze rustig en stabiel kon krijgen. Zo gingen ze van 1x per dag vechten, naar misschien 1x in de maand, en zelfs nu kan ik mij niet meer herinneren wanneer de laatste keer was.

Ook heb ik afgelopen zomer de pubercursus met Blue gedaan. Dit was heel leuk en leerzaam, ook mijn band met Blue is erg versterkt sinds deze cursus.

Het contact met Janet is heel vertrouwd. Ze weet ook een hoop over Franse Bulldogs. Daardoor is het ook makkelijker de hondjes te begrijpen waarom ze soms bepaald gedrag laten zien. Afgelopen keer zijn we met de 3 meiden(de hondjes) even gaan wandelen in hun eigen omgeving omdat ze met z’n drieën uitvielen naar elke hond die voorbij kwam. In een uurtje weer een hoop opgestoken en loop weer een stuk zelfverzekerd en met plezier buiten.

Kortom Janet heeft zeker een plekje in mijn hart gekregen en ben haar zeer dankbaar voor haar hulp! Dankjewel❤

Marieke Bekker

Gedragsconsult

Vandaag hebben wij begeleiding gehad van Janet voor onze kruizing herder, bijna 11 maanden. Er is ons veel duidelijk geworden en zijn superblij dat we deze stap genomen hebben. Het ligt vaak niet aan de hond, dat bleek ook nu weer eens duidelijk ; ).
Erg bijzonder vonden wij persoonlijke manier van coaching en ook het directe resultaat!!! Nu gaan wij verder hard aan de slag om het geleerde in de praktijk te brengen. Fijn is dat er op de achtergrond meegedacht en geholpen kan worden.
Op naar een blijere hond!
Heel erg bedankt Janet!

Caroline en Loek

Individuele puppybegeleiding

Janet heeft ons geweldig geholpen toen onze allereerste hond (een ruwharige teckelpup) bij ons kwam wonen. De individuele puppybegeleiding was een uitkomst voor beginners zoals wij. Janet heeft een schat aan ervaring en kennis over honden, is heel flexibel, komt gezellig thuis langs en we konden al onze vragen stellen. Zij gaf bruikbare tips en wij leerden snel bij over het gedrag, de voeding en de behoeften van een jonge hond. Mooi is dat Janet de hond echt als uitgangspunt neemt: wat voor aard heeft het individuele beestje en wat past daarbij? Daarnaast kijkt ze goed naar de baasjes en geeft op een prettige manier advies waardoor ons zelfvertrouwen kon groeien. Op het einde van de begeleiding mochten wij een wandeling met haar eigen roedel maken en het was geweldig om te zien hoe de pup en de andere honden op elkaar reageerden . Ook voor tussentijdse vragen is Janet bereikbaar. En zij is gewoon een heel prettig mens om over de vloer te hebben. Bedankt!

Victor

Wennen aan kippen etc

Onze Fien, boomer, moest ineens omgaan met kippen, kalkoenen, geiten, paarden etc. Janet 1 ochtend bij ons geweest en leest de honden. Nu kunnen we vrij rustig langs de beesten lopen. Ze zag dat er een speurhond in Fientje zat. We hebben de afgelopen 4 weken de speur cursus gedaan. Zo leuk om te zien hoe je hond echt is en wat zij dus allemaal kan. Janet trekt alles uit de kast om het voor elk hondje interessant te houden. Fientje vond het geweldig. Daarnaast krijg je zoveel gemeende tips van Janet, gewoon omdat ze van de hondjes houdt en een lief mens is. Aanrader😊

Sandra Holla

Begeleiding pup

Wij hebben Janet gevraag ons te begeleiden met onze eerste pup. Een standaard teckel, Teuntje. Omdat het onze eerste hond is, wilde we het goed aanpakken. Janet heeft ons de eerste weken individueel begeleid. Een leuke enthousiaste en deskundige vrouw. Daar hebben we veel aan gehad. Goede adviezen en al onze vragen over gedrag, voeding etc. konden we met haar bespreken. Ze kijkt goed naar de hond en baseert haar adviezen hier ook op.
Vervolgens bij Janet de puppycursus gevolgd en ook dit was heel leerzaam. Goede adviezen en tips ook om thuis mee te oefenen. Vervolgens ook de cursus recreatief speuren bij Janet afgerond. Dit was een hele leuke cursus. Onze teckel blijkt een hele goede speurder te zijn. Heel leuk om te zien hoe zich dat in de loop van de weken steeds beter ontwikkelde. Teuntje is inmiddels 7 maanden en uitgegroeid tot een super lieve, stabiele en zelfstandige hond. Hieraan heeft Janet zeker bijgedragen. Nog steeds kunnen we bij haar terecht voor vragen. Ik zou zeggen: een aanrader voor iedereen met een hond die een goede begeleiding, advies kan gebruiken of gewoon een goede cursus wil volgen.

Marion

Speurneus

Eerst een hele leuke, leerzame puppycursus gevolgd bij Janet en tijdens deze cursus erachter gekomen dat Pip het speuren wel heel leuk vindt. En ook dat organiseert Janet, een absolute aanrader. Jouw viervoeter wordt mentaal uitgedaagd en voor jezelf is een uur speuren een moment om alles los te laten en aan niets te hoeven denken. Naast deze cursussen, weet Janet ook ontzettend veel over de hondentaal/hondengedrag, voeding en alles wat bij de opvoeding van een hond komt kijken. Een hele dikke pluim voor Janet!

Manon te Riele

Onze Rintje leren begrijpen

We hebben bij Janet een puppycursus ‘aan huis’ gevolgd. Rintje was een overactieve pup, die soms niet te hanteren was. Door Janet hebben we geleerd zijn speurzin te activeren. Daar wordt hij op een goede manier moe van! Heel belangrijk is hem ook rust te gunnen om te voorkomen dat hij overprikkeld raakt. Ook zijn we overgestapt op vers vlees, waar hij heel blij (en een stuk rustiger) van wordt. Het is nu een vrolijke en enthousiaste hond!

Janneke Wagenaar

Hulp bij bijtende pup

Onze Golden Retriever pup Boaz
Is met de fles grootgebracht.
Hierdoor miste hij een stap; de corrigerende taak van de moederhond ten aanzien van het bijtgedrag. Binnen no time moesten mijn man en ik een Tetanus prik halen; we werden helemaal kapotgebeten.
Help, Janet!
Ze kwam gelijk op huisbezoek en heeft ons uitstekend begeleid in 5 sessies aan huis.
Ze observeert de hond, maar houdt het baasje ook een spiegel voor. We moesten enorm aan de slag. Heel confronterend ook! Maar het wierp zijn vruchten uiteindelijk af. Daarnaast geeft ze uitstekende voedingsadviezen. Superbedankt voor je redding, Janet!

Jolanda

Mijn eerste pup

Inmiddels is mijn Toy Poedel sem 9 maanden. Dit kleine, gevoelige ventje is mijn eerste pup en mijn beste vriendje.

Ik had geen idee waar ik moest beginnen. 1e week stond Janet gelukkig al voor mijn deur. We hadden haar ingeschakeld voor hulp. Hoe kan ik het beste met mijn pup omgaan, hem leren begrijpen en hem opvoeden. Sem en ik hebben heel veel geleerd bij de individuele puppy begeleiding en hebben ook onwijs veel lol gehad.

Vervolgens zijn we naar de groeps cursus gegaan en recentelijk Janet weer een appje gestuurd met “HELP!”.
Sem luistert erg goed naar mij, maar hij is nog erg onzeker met andere honden en gaat als een malle tekeer. Janet maakt altijd tijd en is min redder in nood.

Sem en ik hebben een onwijs goede klik met Janet. Janet is eerlijk, lief, rechtvaardig, maar ook streng als dat nodig is.
Ze kijk goed naar mijn hond en (heel belangrijk) ook naar mij en onze dynamiek samen. Ze leert mij mijn hond begrijpen en eigenlijk is de uitspraak “ zo een hond, zo een baas” echt zo. Janet heeft mij geleerd dat mijn hond en ik elkaar spiegelen en kunnen versterken. Helemaal niet erg! Gaan we aan werken, enhuu ik vooral :). Door Janet kan ik mijn hond beter begrijpen en heb ik een blije hond en dat is waar het omgaat!

Ik ben erg tevreden over Janet haar werkwijze en hoe ze de training personaliseert naar wat wij samen nodig hebben.

Elke keer vinden we het jammer dat er een begeleiding/cursus voorbij is en missen we stiekem Janet.

In de toekomst zullen Sem en ik nog vaak bij Janet aankloppen als we hulp nodig hebben of een cursus mee doen om onszelf uit te dagen en Janet weer gezellig te zien.

Beau

 

Verplicht veld